Volite sport? Rekreacija i razne aktivnosti čine vašu svakodnevnicu? Onda ste sigurno svjesni da pritom može doći do ozljeda. Naš primjer pokazuje kako je aktivni mladić koji se bavi motocrossom i vožnjom motornih sanjki oštetio acetabulum u nezgodnoj motocross nesreći.

Acetabulum je oštećenje hrskavice zdjelične čašice, a ukoliko dođe do toga, pacijenti su primorani na kirurški zahvat, hodanje sa štakama i na program rehabilitacije.

S obzirom da je nakon takvog oštećenja pacijentima potrebno vrijeme za normalizaciju njihovog hoda, 8 tjedana nakon operacije u program rehabilitacije uključuje se AlterG antigravitacijska traka kako bi se što prije poboljšala mehanika hodanja. Naš mladić trening je započeo s 20% tjelesne težine, hodajući naprijed i nazad. Tjelesna težina mu se postepeno povećavala tako da je hodanje na traci napredovalo do 60% tjelesne težine.

Koji su ciljevi postavljeni prije početka treniranja i kada su se ostvarili pročitajte u studiji slučaja Prijelom acetabuluma.

Nakon tri mjeseca treniranja pacijent je bio sposoban vratiti se svom poslu u građevini i rekreacijskim sportovima. Treniranje je uključivalo fizikalnu terapiju, vježbanje kod kuće i trening hodanja na AlterG antigravitacijskoj traci. Niz treninga za poboljšanje mehanike hoda i povećanje tjelesne težine i brzine hodanja, doveli su do toga da je pacijent ponovno mogao hodati bez štaka i vratiti se normalnom životu.

Iz svega ovoga možemo zaključiti kako je AlterG traka vodeći segment u ostvarivanju ciljeva koji su postavljeni u programu fizikalne terapije i kako Anti-Gravity Treadmill™ sustavi povećavaju fizički deficit i mobilnost za poboljšanje ortopedske rehabilitacije.

ANTIGRAVITACIJSKA TRAKA ZA TRČANJE

Antigravitacijska traka AlterG® omogućuje drukčiji pristup u radu s ortopedskim i neurološkim pacijentima, aktivnim ljudima starije dobi i profesionalnim sportašima kako bi povećali mobilnost, postigli brži oporavak te dostigli ciljeve prije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.