ALTERG®

ANTIGRAVITACIJSKA TRAKA ZA TRČANJE

PRUŽA VIŠE MOGUĆNOSTI U REHABILITACIJI I TRENINGU

“Jedan uređaj, rehabilitacija različitih ozljeda”

Antigravitacijska traka AlterG® omogućuje drukčiji pristup u radu s ortopedskim i neurološkim pacijentima, aktivnim ljudima starije dobi i profesionalnim sportašima kako bi povećali mobilnost, postigli brži oporavak te dostigli ciljeve prije.

AlterG® razvija pouzdanu, vrhunsku opremu za rehabilitaciju i trening uporabom NASA-ine tehnologije diferencijalnog zračnog tlaka.

Naša tehnologija Anti-Gravity Treadmill™ omogućuje ljudima da se kreću na nove načine i to potpuno bezbolno – kako bi se poboljšala mobilnost, zdravlje i fizičke mogućnosti.

AlterG® se koristi u više od 4000 objekata diljem svijeta i pomogao je milijunima ljudi da sigurno i dosljedno postignu svoje ciljeve i ostvare bolje rezultate.

Tko može koristiti AlterG®

• Kardiološki pacijenti
• Neurološki pacijenti
• Ortopedski pacijenti
• Profesionalni sportaši
• Starije osobe
• Pretile osobe

AlterG® FIT

Tehnologija diferencijalnog zračnog tlaka (DAP)

Ekonomična antigravitacijska traka za trčanje za bezbolnu fizikalnu terapiju i trening

AlterG® FIT koristi pouzdanu, patentiranu tehnologiju preciznog eliminiranja težine za terapiju vlastitom težinom na traci za vježbanje koja poboljšava rezultat.

ALTERG® FIT potpuno mijenja stvari redefinirajući što se može postići rehabilitacijom i treningom s vlastitom težinom. Radilo se o ortopedskim ili neurološkim pacijentima ili sportašima ALTERG® FIT -poboljšava mobilnost i rezultat korisnika i to bezbolnim hodanjem, hodanjem i trčanjem bez mogućnosti pada, te vježbama zatvorenog kinetičkog lanca.

 • Koristi zrak za udobno i precizno eliminiranje težine korisnika od 100 % pa čak do 20 % težine, i to u preciznim koracima od 1 %.
 • Visina trake od samo 15 cm, nova izvedba u kojoj je stražnji dio slobodan i zračna komora koja se zatvara magnetima za lakši ulazak.
 • Jednostavno podešavanje visine prema zadanim okomitim točkama i praktičnom mehanizmu za zaključavanje.
 • Smanjuje učinak i gravitacijske sile bez ugrožavanja prirodne biomehanike
AlterG® VIA

Regulacija težine korisnika od 100% – 20%

Koristi zrak za udobno i precizno eliminiranje težine korisnika čak do 20% težine, i to u koracima od 1% trening

ALTERG® VIA pruža nove mogućnosti fizikalne terapije i treninga na temelju podataka, bezbolno i to s preciznim eliminiranjem težine s analitikom u stvarnom vremenu.

ALTERG® VIA integrira analitiku hoda pomoću softvera Stride Smart – analitike hoda u stvarnom vremenu, mjereći učinke gravitacijskog opterećenja i rasterećenja. Osigurava jednostavne, vizualne povratne informacije o simetriji hoda i razini boli, čime se liječnicima pomaže da uoče izravne posljedice eliminacije težine te isprave što je potrebno u stvarnom vremenu.

Prednosti koje za fizikalnu terapiju i trening omogućuje ova antigravitacijska traka, ne mogu se ostvariti ni na koji drugi način. Kombinacijom patentirane NASA-ine tehnologije diferencijalnog zračnog tlaka (DAP), intuitivnog sučelja dodirnog zaslona, analitike hoda u stvarnom vremenu i videonadzora uživo, VIA omogućuje dosad neviđeno hodanje, trčanje i vježbe zatvorenog kinetičkog lanca – uporabom vlastite težine.

AlterG® PRO

Integrirani podaci o hodu u stvarnom vremenu 

AlterG® PRO osigurava vrhunskim sportašima prvoklasno iskustvo oporavka od ozljeda i treninga

Patentiranom NASA-inom tehnologijom diferencijalnog zračnog tlaka (DAP) društva AlterG Pro smanjuje težinu od 100 % pa čak do 20 % težine, i to u preciznim koracima od 1 %, tako da se sportaši mogu brže oporaviti ili povećati količinu treninga s manjim rizikom od ozljeda.

Kako funkcionira AlterG® PRO?

 • Sve prednosti eliminiranja težine bez ugrožavanja prirodne biomehanike
 • Prvoklasna traka za trčanje Woodway® za vrhunske rezultate
 • Video monitoring – ugrađena kamera u zračnoj komori – za trenutne vizualne povratne informacije
 • Podaci o hodu u stvarnom vremenu poboljšavaju motivaciju sportaša s objektivnim povratnim informacijama o napretku rehabilitacije
Stride Smart System

Analitika hoda u stvarnom vremenu (odnosi se na VIA i PRO)

Stride Smart (analitika hoda u stvarnom vremenu) daje povratne informacije u stvarnom vremenu za rehabilitacijske planove i trening

• Weight Bearing Symmetry > Poboljšava prebacivanje težine i smanjuje opasnost od boli i opterećenja zglobova zbog prekomjernog korištenja zdrave noge

• Step Length Symmetry > Poboljšava simetriju kako bi se lakše smanjila brzina hodanja, poticao učinkovitiji hod i smanjila mogućnost od pada

 

 • Stance Time Symmetry > Korisnicima pomaže u ispravljanju asimetrije kako bi se normaliziralo vrijeme stajanja i omogućila pravilna faza zamaha u hodu
 • Cadence > Poboljšava ritam dovodeći do bržeg hoda, bolje mobilnosti i boljeg zdravlja
 • Pain Recording > Povezuje mehaniku hoda i eliminaciju težine s rezultatima boli koje je naveo pacijent i pomaže u uspostavljanju optimalnih parametara za terapiju

KONTAKTIRAJTE NAS

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.

Krioterapija – izbor sportaša za brži oporavak

Krioterapija – izbor sportaša za brži oporavak

Krioterapija je, dokazala je to jedna od brojnih studija koje su provedene vezano za taj oblik terapije, učinkovita u ublažavanju „simptomatologija“ različitih setova upalnih stanja prisutnih kod sportaša kako profesionalnih, tako i amatera. Korištenje leda u medicini...

Krioterapija rehabilitacijske programe čini učinkovitijima

Krioterapija rehabilitacijske programe čini učinkovitijima

Krioterapija predstavlja primjenu hladnoće (leda) u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. U doslovnom prijevodu znači “hladna terapija”. To je tehnika u kojoj je tijelo (dio tijela ili cijelo), na nekoliko minuta (od dvije do četiri), izloženo ekstremno niskim...

Prijavite se na naš newsletter


Pratite nas na društvenim mrežama