Time magazin objavio je članak o napretku oporavka poznate NBA zvijezde Kobe Bryanta, nakon ozljede Ahilove pete u kolovozu 2013. godine. Zahvaljujući korištenju antigravitacijske trake za trčanje koja svojim drugačijim pristupom omogućuje brži i bolji oporavak, Kobe se vratio na teren čak 3 mjeseca ranije od očekivanog.

Kako prenosti Time, nakon što je LA Lakers zvijezda Kobe Bryant u travnju 2013.godine u posljednjim sekundama igre protiv Golden State Warriors-a ozljedio Ahilovu petu, mnogi su se plašili da ga na terenu neće vidjeti minimalno godinu dana. Upravo je zato video igrača koji trči po traci za trčanje, kojeg je igrač sam objavio na Instagramu, stigao kao vrlo ugodno iznenađenje. Ortoped slavnog igrača, Dr. Robert Klapper uslijed oduševljenja procesom rehabilitacije, na svome Twitter profilu objavio je:

 

“KOBE je trenutno 3 mjeseca ispred rasporeda! Oborit će rekord u knjizi rehabilitacije od operacije Ahilove pete.“ – izjavio je Kobeov doktor o Kobeovom brzom oporavku.

    „U slučaju da niste sigurni u što gledate, to je Kobe Bryant koji trči po antigravitacijskoj traci za trčanje, koja omogučuje korisniku trčanje sa manje od pola svoje tjelesne težine. Očigledno je da Kobe napreduje u oporavku te je tu informaciju htio podijeliti sa svojim obožavateljima.“ – izjavio je ProBasketballTalk.

    Iako isječak nije pretjerano interesantan, ono što je jasno signalizirao o Bryantovu oporavku– kao i njegovim šansama za igru u početnoj igri održanoj kasnije te godine, 29. listopada – oduševio je fanove point guarda.

      Anti-Gravity Treadmill™ pacijentima i sportašima omogućuje neograničeno i bezbolno kretanje, čime se obnavlja i gradi snaga mišića, raspon pokreta, ravnoteža, funkcioniranje i kondicija. AlterG® integrira NASA-inu patentiranu tehnologiju diferencijalnog zračnog tlaka (DAP), precizan sustav kalibracije zraka i informacije u stvarnom vremenu za prilagođavanje rehabilitacije i treninga. Tehnologija primjenjuje pozitivan tlak zraka za lagano eliminiranje težine korisnika u koracima od 1% kako bi se smanjila na samo 20% njihove težine – brzo, bez napora i precizno. Niti jedna druga tehnologija eliminiranja težine ne omogućuje toliko slobode, kontrole i raznolikosti. AlterG® se koristi u više od 4000 objekata diljem svijeta i pomogao je milijunima ljudi da sigurno i dosljedno postignu svoje ciljeve i ostvare bolje rezultate.

      Izvor:

      1. Time staff (2013.,kolovoz), Kobe Bryant Shows Off on the Treadmill, Time Magazine, Preuzeto s: https://time.com/
      2. Kobe Bryant ‘Shattered’ Timetable For Recovering From Achilles Injury, Huffpost, (2013.), Preuzeto s: https://www.huffpost.com/entry/kobe-bryant-achilles-injury-recovery_n_3715677

      ANTIGRAVITACIJSKA TRAKA ZA TRČANJE

      Antigravitacijska traka AlterG® omogućuje drukčiji pristup u radu s ortopedskim i neurološkim pacijentima, aktivnim ljudima starije dobi i profesionalnim sportašima kako bi povećali mobilnost, postigli brži oporavak te dostigli ciljeve prije.

      KONTAKTIRAJTE NAS

      Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
      Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.