Oporavak nakon moždanog udara može biti dugotrajan i težak, ovisno o težini pojedinog slučaja i drugim postojeći dijagnozama. Vrlo često je slučaj da osobe ne mogu u potpunosti vratiti prijašnje mogućnosti hodanja i kretanja općenito. Jedini način za povratak izgubljenih funkcionalnosti osobama koje su proživjele moždani udar jest fizikalna terapija s kojom mogu donekle vratiti motoriku.

U studiji slučaja koju smo proveli na 65-godišnjem pacijentu sa preboljenim kroničnim moždanim udarom i ugrađenim umjetnim kukom te hipertenzijom i hiperlipidijom uočili smo značajan napredak nakon korištenja AlterG antigravitacijske trake. U prethodnom razdoblju pacijent je išao na fizikalne terapije i radio vježbe kod kuće i postigao je određeni napredak.

Kod prvog pregleda uoči početka terapije na AlterG antigravitacijskoj traci postavljeni su kratkoročni i dugoročni ciljevi koji su se odnosili na smanjenje boli uz zadržavanje funkcionalnosti, povećanje snage u desnom donjem ekstremitetu i na sam hod. Željelo se smanjiti ovisnost o pomoćnoj spravi, poboljšati kontrolu i smanjiti oslanjanje na ruku prilikom hodanja po stepenicima i poboljšati opću izdržljivost pacijenta.

Ciljevi koji su postavljeni za terapiju na AlterG antigravitacijskoj traci postignuti su u samo četiri tjedna.

Postignute rezultate i korake koji su doveli do njih uz korištenje AlterG antigravitacijske trake možete pročitati u studiji slučaja Cerebralnovaskularna nesreća.

    ANTIGRAVITACIJSKA TRAKA ZA TRČANJE

    Antigravitacijska traka AlterG® omogućuje drukčiji pristup u radu s ortopedskim i neurološkim pacijentima, aktivnim ljudima starije dobi i profesionalnim sportašima kako bi povećali mobilnost, postigli brži oporavak te dostigli ciljeve prije.

    KONTAKTIRAJTE NAS

    Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
    Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.