Krioterapija predstavlja primjenu hladnoće (leda) u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. U doslovnom prijevodu znači “hladna terapija”. To je tehnika u kojoj je tijelo (dio tijela ili cijelo), na nekoliko minuta (od dvije do četiri), izloženo ekstremno niskim temperaturama.

Kratkoročno izlaganje ekstremnoj hladnoći trebalo bi potaknuti smanjenje upale, ali i utjecati na razinu hormona i percepciju boli te na brzinu oporavka. Krioterapija , kao siguran tretman u fizikalnoj i radnoj terapiji za mnogobrojne tegobe, ali prije svega za bolna stanja, može rehabilitacijske programe učiniti puno učinkovitijima. 

Postupak krioterapije cijelog tijela obavlja se u kriosauni. Tretman podrazumijeva uranjanje tijela u ekstremno hladan zrak na nekoliko minuta. Pojedinac stoji u zatvorenoj komori koja okružuje njegovo tijelo, a na vrhu ima otvor za glavu. Kriosauna se hladi pomoću tekućeg dušika kako bi se tijelo izložilo niskim temperaturama. Temperatura saune se spušta na -110 do -180 stupnjeva Celzijevih.

Kad su u pitanju upalni procesi, krioterapija djeluje na način da ih smanjuje i samim time se poboljšava cjelokupno zdravlje te smanjuje rizik od brojnih kroničnih oboljenja.

 

Prednosti liječenja ovom metodom:

  • ublažavanje bolova i zarastanje mišića
  • smanjenje upalnih procesa
  • poboljšanje cirkulacije

Krioterapija

KONTAKTIRAJTE NAS

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.