Vjerojatno se većina vas nekad našla u situaciji da ste prilikom plesanja, okretanja, vježbanja ili naglog dizanja izgubili ravnotežu ili ste osjetili ošamućenost i vrtoglavicu pa znate da to nikako nije ugodan osjećaj. Sada zamislite da vam se to događa često. Ne čudi stoga da dolazi do straha od samostalnog hodanja i kretanja. Takvi su se simptomi javili i kod pacijentice s normalnim pritiskom hidrocefalusa. Postoji nekoliko vrsta hidrocefalusa, a ovaj oblik se obično javlja kod osoba starije životne dobi. Polako se razvija tijekom vremena i može nastati uslijed ozljede glave, nakon operacije mozga, moždanog udara ili sličnog. Hidrocefalus je proširenje moždanih šupljina viškom tekućine.

Prije 4 mjeseca pacijentica je pala niz strme stepenice na stražnjem dijelu kuće i od tada osjeća bolove u vratu, ramenu i leđima. U ovom slučaju, AlterG antigravitacijska traka koristila se kako bi pacijentica s normalnim pritiskom hidrocefalusa povećala svoju samouvjerenost i sigurnost i prevladala strah od padanja i gubitka ravnoteže.

U programu rehabilitacije AlterG traka uključila se radi postizanja cilja i dinamičkog treninga ravnoteže kako bi se pacijentica fokusirala na uspravno držanje, na duže korake kod hodanja na čvrstoj površini i na povećanje svog samopouzdanja, odnosno, na povećanje samostalnog i neovisnog hoda bez straha.

Cilj koji je postavljen prilikom kreiranja treninga na AlterG antigravitacijkoj traci dostignut je u svega pet tjedana.

Što je sve pacijentica bila sposobna napraviti nakon korištenja AlterG trake možete pročitati u studiji slučaja Hidrocefalus s normalnim tlakom.

Ova studija slučaja još jednom dokazuje kako je AlterG antigravitacijska traka više nego korisna kod smanjenja prepreka u mobilnosti i vježbanju te daje ljudima dodatnu snagu za postizanje željene kvalitete života. Kvalitete za koju su mislili da više nije moguća.

ANTIGRAVITACIJSKA TRAKA ZA TRČANJE

Antigravitacijska traka AlterG® omogućuje drukčiji pristup u radu s ortopedskim i neurološkim pacijentima, aktivnim ljudima starije dobi i profesionalnim sportašima kako bi povećali mobilnost, postigli brži oporavak te dostigli ciljeve prije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.