Mlada ste, fizički aktivna osoba, sa svakodnevnim aktivnostima i smatrate da se nikako ne uklapate u skupinu onih koje zahvaća akutni infarkt miokarda, odnosno srčani udar? Moramo vas razočarati jer, nažalost, postoji mogućnost da se i vama takvo što dogodi. Primjer možemo vidjeti na 25-ogodišnjoj djevojci Naly.

U slobodno se vrijeme bavila biciklizmom i trčanjem, dok je istovremeno pohađala fakultet i honorarno radila u vrtiću. Iznenadno je bila primorana obustaviti sve aktivnosti zbog kardiološke rehabilitacije nakon doživljenog infarkta miokarda. Do infarkta dolazi uslijed naglog smanjenja koronarnog protoka kao posljedice trombotičkog začepljenja koronarne arterije, čime dio srčanog mišića ostaje bez kisika i rezultira propadanjem stanica miokarda. Posljedice nestanka dotoka krvi su tjedni mirovanja i rehabilitacije, nemogućnost vođenja svog uobičajenog života i prilagodba na „novi“ život po mjerama sekundarne prevencije.

U 3. fazi srčane rehabilitacije, u rutinu treninga ove djevojke dodana je AlterG antigravitacijska traka za trčanje. Smanjivanjem tjelesne težine uporabom AlterG-a, smanjila se fiziološka potreba za kardiovaskularnim sustavom, što je omogućilo siguran, ali brz napredak u rehabilitaciji. Početni su se treninzi sastojali od hodanja s 50% svoje tjelesne težine od ukupno 12 minuta. Pred kraj rehabilitacije, tjelesna težina se postepeno povećavala na 90%, s trajanjem treninga od 18 do 20 minuta. U roku od 3 tjedna od uključivanja i započinjanja s AlterG treninzima, izvijestila je da je nastavila honorarni posao, a korištenje AlterG režima treniranja omogućilo joj je trčanje ranije nego što je to bilo očekivano.

U usporedbi s drugim sustavima treniranja koji omogućuju smanjenje tjelesne težine, AlterG najviše nalikuje vježbanju na običnoj traci za trčanje, uz mogućnost treniranja višim intenzitetom nego što bi to bilo moguće treniranjem na običnoj traci za trčanje. Time se značajno povećava kvaliteta rezultata i ubrzava proces rehabilitacije na siguran način, pružajući uvid u korisne informacije. Fizikalna je terapija zahvaljujući Anti-Gravity Treadmill™ sustavima i ovoj alternativnoj metodi treninga, doživjela unapređenje, kao što je to jasno vidljivo u primjeru. Korištenjem ove alternativne metode treninga, do sada je izliječeno mnoštvo pacijenata s raznovrsnim problemima i ta će brojka zasigurno rasti. 

ANTIGRAVITACIJSKA TRAKA ZA TRČANJE

Antigravitacijska traka AlterG® omogućuje drukčiji pristup u radu s ortopedskim i neurološkim pacijentima, aktivnim ljudima starije dobi i profesionalnim sportašima kako bi povećali mobilnost, postigli brži oporavak te dostigli ciljeve prije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.