Thalassotherapija Opatija dobila je novi, moderan uređaj za rehabilitaciju koji će omogućiti drukčiji pristup u radu s ortopedskim i neurološkim pacijentima i profesionalnim sportašima.

Na odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju županijske bolnice za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapija Opatija, postavljen je novi uređaj koji će omogućiti kvalitetniju fizikalnu skrb pacijenata. Riječ je o antigravitacijskoj traci renomiranog proizvođača, tvrtke AlterG, koja razvija vrhunsku opremu za rehabilitaciju i trening uporabom NASA-ine tehnologije diferencijalnog zračnog tlaka.

„Ovaj uređaj pruža nove mogućnosti u terapijskoj skrbi i rehabilitaciji srčanih bolesnika koji nisu u mogućnosti dostići veću razinu oporavka klasičnim fizikalnim terapijama. Prednost ovog uređaja je što se željeni ciljevi oporavka dostižu u kraćem vremenskom razdoblju i što je najvažnije na bezbolan način. Nabavom ove sprave podigli smo kvalitetu naše zdravstvene usluge i skrbi za pacijente te im omogućili kvalitetniju, efikasniju i bržu rehabilitaciju“ – naglasio je ravnatelj ustanove, prof. dr. sc. Viktor Perišić, dr. med.

 

Najmodernija tehnologija omogućuje da se u realnom vremenu prate učinci treninga i vrši prilagodba terapije. Tehnologija diferencijalnog zračnog tlaka smanjuje fizičko opterećenje na tijelo korisnika i pacijentima pruža mogućnost da rade vježbe koje inače ne bi mogli raditi  – jer ne prenosi cijelu težinu tijela na donje ekstremitete. Time se dobiva veća mogućnost pokreta i postupno jačanje mišića te na kraju njihova obnova.

„Antigravitacijska tehnologija omogućuje ljudima da se kreću na nove načine i to potpuno bezbolno s ciljem poboljšanja mobilnosti, zdravlja i fizičkih mogućnosti. Temelji se na uporabi NASA-ine tehnologije diferencijalnog zračnog tlaka i koristi se u više od 4000 objekata diljem svijeta, a do sada je pomogao milijunima ljudi da sigurno i dosljedno postignu svoje ciljeve i ostvare bolje rezultate. Drago nam je što su upravo u Thalassotherapiji prepoznali prednosti ovog uređaja te time pokazali kako prate standarde u području medicinske rehabilitacije, što će sigurno znati prepoznati i njihovi korisnici„ – rekao je Matija Kovačec, direktor tvrtke Raystar koja je ekskluzivni zastupnik AlterGa za Hrvatsku.

Thalassotherapija Opatija prva je zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj koja je prepoznala prednosti antigravitacijske trake, ali i D-WALL uređaja koji osim izvođenja svake motoričke vježbe uz maksimalnu kontrolu, pruža i analizu uspješnosti u stvarnom vremenu prema preciznim parametrima. Uporabom 3D kamere i podne platforme D-WALL u stvarnom vremenu prepoznaje do 16 zglobova tijela i svaki pokret izveden u radnom području. Svaka radnja ispred uređaja D-WALL odmah osigurava biofeedback

ANTIGRAVITACIJSKA TRAKA ZA TRČANJE

Antigravitacijska traka AlterG® omogućuje drukčiji pristup u radu s ortopedskim i neurološkim pacijentima, aktivnim ljudima starije dobi i profesionalnim sportašima kako bi povećali mobilnost, postigli brži oporavak te dostigli ciljeve prije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.