Upotreba kirurških lupa vodi poboljšanju radnih uvjeta te radnog učinka što potvrđuju liječnici raznih specijalizacija.

Lupe sofisticiranog dizajna s kvalitetnom optikom prikazuju u vidnom polju slike visoke kvalitete i optimalnih boja čak i u perifernom području. Ujedno, osiguravaju dubinu vidnog polja za dubinsku orijentaciju s velikim vizualnim poljem i odličnom vizualizacijom područja intervencije.

Ergonomski dizajnirano vizualno pomagalo osigurava ugodne uvjete rada i prilagodljivost postavki koje omogućuju ispravan kut gledanja i optimalan položaj rukovanja. Kojih je još 7 razloga zašto koristiti kirurške lupe pročitajte u nastavku.

1. Smanjeno naprezanje i umaranje očiju

Uz dugotrajno gledanje u ekran, jedan od najvećih uzročnika naprezanja očiju jest posao koji zahtjeva fokusiranje na neki predmet neposredno ispred lica. Upotreba kirurških lupa garancija je uklanjanja neugodnih posljedica takvog naprezanja, kao što su: glavobolja, sušenje očiju, crvene i suzne oči, zamućen vid, bol  pa čak i tikovi u vjeđama.

2. Ispravno držanje

Ljudi su “uspravna vrsta” i zato ljudsko tijelo loše reagira na dugotrajno pognuto držanje nad pacijentom. Rezultat može biti niz različitih zdravstvenih problema, od bolova u leđima i vratu do ostalih mogućih problema. Nepravilno držanje loše utječe i na ramena, koljena i kukove.
Korištenje kirurških lupa omogućuje približavanje objekta promatranja vidnom polju, što za posljedicu ima uspravnije i ispravnije držanje.

3. Znatno veći i oštriji objekti što omogućuje precizniji rad

Preciznost je uvjet uspješne realizacije rezultata u svakom području rada, a posebno u medicini gdje jedan krivi potez poduzet tijekom procesa liječenja može uzrokovati teške posljedice.
Stoga je vrhunska jasnoća vida koju kirurške lupe omogućuju čak i kod najmanjih detalja od presudne važnosti kod postizanja uspješnih rezultata liječenja.

4. Lakše i brže identificiranje opsega patološkog procesa

Kad je dijagnosticiranje u pitanju, uvijek se naglasak stavlja na temu pravovremenosti, jer doista, na vrijeme i kvalitetno postavljena dijagnoza usmjerit će u startu liječenje u pravom smjeru, što za pacijentovo ozdravljenje može biti presudno. Kirurške lupe su dio opreme koji ima važnu ulogu u uspješnoj dijagnostici.

5. Rad s većom sigurnošću u osjetljivim područjima

I liječnicima i pacijentima je osjećaj sigurnosti izuzetno važan. Pacijenti se žele osjećati sigurni u liječničkim rukama, a liječnici žele da se pacijenti tako osjećaju. Da bi im taj osjećaj pružili, moraju biti sigurni u sebe, svoj tim i alate koji im pomažu u obavljanju zahtjevnog posla. Kirurške lupe odličnom vizualizacijom područja intervencije, snažno utječu na osjećaj sigurnosti kod liječnika koji se potom prenosi i na pacijenta.

6. Kontrola upravljanja ručnim načinom rada u cilju preveniranja proceduralnih grešaka

Jedan potez previše u radu liječnika može ostaviti dugoročne negativne posljedice. Kvalitetna oprema koja može olakšati rad te ujedno doprinijeti njegovoj kvaliteti, ali i brzini rezultata iz tog razloga ima izuzetnu važnost, a kirurške lupe su se, uzevši u obzir sve prednosti koje donose, nametnule kao iznimno važan segment opreme koji čini razliku.

7. Upotreba Univetovog patentiranog pomoćnog sustava svjetala

Svjetla na kirurškim lupama dodatni su element koji donosi unapređenje rada njihovim korisnicima osiguravajući još bolju vidljivost područja koje se obrađuje od trenutka dijagnostike do završne obrade. Univetov patent koji dopušta upotrebu koaksijalnog svjetla rezultira poboljšanjem osvjetljenja i vidljivosti operativnog područja.
Bolja vidljivost znači i veću preciznost, a time i sigurnost. Rezultat svega je najbolja moguća kvaliteta rada za liječnika te najbolji mogući rezultat za pacijenta.

Tvrtka Univet, proizvođač kirurških lupa koje se nalaze u Raystar ponudi, simbol je za trajnost, inovativno inženjerstvo, dizajn i kvalitetu. Univet kombinira iskustvo i tradiciju dužu od 23 godine i kvalitetu izrade s inovativnom tehnologijom, materijalima i dijelovima koji su dizajnirani kako bi se postigla vrhunska stabilnost i lakoća.

UNIVET KIRURŠKE LUPE

Dinamičke, sportske i ergonomske linije, inovativan oblik i lagani materijali omogućuju iznimnu udobnost omogućavajući bolji prikaz i zahvaljujući pravilnoj ergonomiji, smanjuju naprezanje očiju i probleme s mišićno-koštanim sustavom.
Pomažu i stomatolozima unaprijediti svoj rad, a time i njegu pacijenata.

KONTAKTIRAJTE NAS

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za upit.
Na svaki upit odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.